Sposób przygotowania:
Ciasteczka orzechowe
Margaryne i make ucierac w donicy do momentu,kiedy powstana male grudki.Dodac zoltka,smietane.Zagniesc ciasto i odstawic do lodowki na ok 1godz. Masa:maslo,smietane i orzechy wlozyc do rondelka.Gotowac przez 5min na malym ogniu.Bialka ubic na piane z cukrem,dodac do orzechow,podgrzewac do momentu,az na powierzchni pojawia sie babelki,odstawic. Pianka:Bialka ubic na piane,cukier wymieszac razem z sokiem z cytryny,dodac do bialek,wymieszac. Ciasto rozwalkowac na grubosc ok.0,5cm,wykrawac kieliszkiem male koleczka,wylozyc je w rownych odleglosciach na blaszce,podpiec na zloty kolor w temp 180st.Na nieco ostudzone ciastka wylozyc mase orzechowa i pianke.Zapiec jeszcze raz przez ok.10min w temp 160st,az pianka nabierze kremowej barwy.