Sposób przygotowania:
Czerwona pasta curry łagodna
1. Kmin rzymski i ziarna kolendry uprażyłam na sucho.
2. Obie papryki oczyściłam z nasion i pokroiłam (niezbyt starannie, bo będą zmiksowane), cebulki i imbir obrałam i również rozdrobniłam. Z czosnku zdjęłam łupiny, a z limonki starłam skórkę.
3. Wszystkie składniki umieściłam w blenderze, dodałam sproszkowana paprykę słodka i ostrą, kmin i kolendrę, sól oraz olej (można dodać tez trawę cytrynową) i wszystko zmiksowałam na gładka masę.
2. Obie papryki oczyściłam z nasion i pokroiłam (niezbyt starannie, bo będą zmiksowane), cebulki i imbir obrałam i również rozdrobniłam. Z czosnku zdjęłam łupiny, a z limonki starłam skórkę.
3. Wszystkie składniki umieściłam w blenderze, dodałam sproszkowana paprykę słodka i ostrą, kmin i kolendrę, sól oraz olej (można dodać tez trawę cytrynową) i wszystko zmiksowałam na gładka masę.
BozenaMatuszczyk
redakcja