Sposób przygotowania:
Ciasteczka pachnące cynamonem
Do miski dajemy margarynę ,mąkę,cukier,cukier waniliowy,jajko ,przyprawy,proszek do pieczenia i sodę wyrabiamy ciasto. Ciasto wkładamy do woreczka i chłodzimy w lodówce godzinę. Blat posypujemy mąką wałkujemy ciasto wycinamy foremką kształty ,układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Ciastka smarujemy lekko wodą na górę sypiemy skórkę cytrynową i migdały lekko wciskamy je w ciasto.Blachy dwie jednocześnie wkładamy do nagrzanego piekarnika 150 st i pieczemy około 20 minut. Ciasteczka po wystudzeniu ozdabiamy rozpuszczoną polewą czekoladową. POLECAM!!!
zbysiowa
Bo
edytaha
gosia56
dziękuję ale to tylko początki te prawdziwe swiąteczne dopiero będą wtedy i nastrój będzie swiąteczny.
Bo
gosia56
smacznego Bozena.
Bo
gusia1000
monikaT83