Gabas

Gabas

Kucharz
[Przepisów: 15]

Ciasteczka pieguski

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Najlepiej smakują parę godzin po upieczeniu,ale mogą poleżeć dość długo w zamkniętym opakowaniu.

Ciasteczka pieguski

Składniki:

Ciasteczka pieguski

 

Sposób przygotowania:

Ciasteczka pieguski
1szklankę cukru z łyżką wody i miodem karmelizujemy na złoty kolor,wrzucamy do karmelu orzechy i nieco później płatki owsiane. Mieszamy na małym ogniu żeby nie przypalić(może to być oddzielny przepis na MUSLI DOMOWEJ ROBOTY).Schładzamy musli mieszając żeby się nie posklejały płatki. Tłuszcze+reszta cukru+jajka ucieramy(nie przejmuj się gdy masa nie będzie jednolita).Do tej masy dodaj miksując; mąkę z proszkiem a następnie zimne musli i pokrojoną drobno czekoladę.Zamieszaj wszystko łyżką-gotowe. Teraz na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wykładaj małą łyżeczką ciasto-rób odstępy ok 5cm bo trochę się rozpływa. Piekę je ok 15min w 160*C Smacznego!

Tagi:

czekolada