Sposób przygotowania:
Kruche ciasteczka z orzechami
Ze składników na ciasto należy zagnieść jednolitą masę. Odrywać porcje wielkości dużego orzecha wloskiego, robić z nich kulki, lekko spłaszczać i poukładać na pergaminie (na blasze).
Rozgrzać suchą patelnię, uprażyć na niej sezam i slonecznik, potem dodac orzechy, podsmażyć chwilę razem, zdjąć z ognia, gdy ostygną pomieszać z mąką pszenna, rodzynkami i odrobiną miodu - zeby masa się skleiła. Mase nakladamy na ciastka, dociskamy delikatnie, pieczemy około 15 minut w 160 st z termoobiegiem.
Rozgrzać suchą patelnię, uprażyć na niej sezam i slonecznik, potem dodac orzechy, podsmażyć chwilę razem, zdjąć z ognia, gdy ostygną pomieszać z mąką pszenna, rodzynkami i odrobiną miodu - zeby masa się skleiła. Mase nakladamy na ciastka, dociskamy delikatnie, pieczemy około 15 minut w 160 st z termoobiegiem.
zbysiowa
ciasteczka