Sposób przygotowania:
ciasteczka śliwkowe
Najpierw do miski wlać olej i mleko, dodać ser, cukier i miksować przez 8 minut. Następnie wsypać mąkę, dodać rozkruszone drożdże,startą skórkę pomarańczową i wbić jajka,
wyrobić na ciasto. Odłożyć w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Gdy ciasto podwoi swoją objętość, jeszcze raz wyrobić. Następnie rozwałkować, pokroić na kwadraty.
Na każdy kawałek ciasta położyć wypestkowaną śliwkę, skleić wszystkie rogi. Ciasteczka ułożyć na przygotowanej blaszy, posypać wiórkami kokosowymi. Piec w temp 175 stopni około 15 minut. Smacznego!:)
wyrobić na ciasto. Odłożyć w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Gdy ciasto podwoi swoją objętość, jeszcze raz wyrobić. Następnie rozwałkować, pokroić na kwadraty.
Na każdy kawałek ciasta położyć wypestkowaną śliwkę, skleić wszystkie rogi. Ciasteczka ułożyć na przygotowanej blaszy, posypać wiórkami kokosowymi. Piec w temp 175 stopni około 15 minut. Smacznego!:)