Sposób przygotowania:
Ciasteczka z orzechami i marmoladą
Masło zmiksować z cukrem, następnie dodawać po jednym jajku i cukier waniliowy. W drugiej misce wymieszać składniki suche: mąkę, proszek do pieczenia, cynamon, sól i stopniowo dodawać je do masy maślanej. Kiedy wszystko się połączy nakryć naczynie folią i schłodzić w lodówce 30 minut. Następnie z ciasta formować kulki o śr. 2 cm. Masa będzie klejąca ale nie dodawać mąki. Każdą kulkę obtoczyć w zmielonych orzechach i układać na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Wstawić do piekarnika i piec 8 minut. Wyjąć z pieca i w każdym ciastku, kciukiem zrobić wgłębienie. Wstawić z powrotem do piekarnika i piec ponownie 8 minut. W garnku podgrzać powidło. Wyjąć z piekarnika ciastka i do każdego nałożyć po 1/2 łyżeczki powidła. Wstawić do piekarnika na 2 minuty. Smacznego!