Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Ciasteczka ziemniaczano-serowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Z ciasta ziemniaczano-twarogowego można zrobić kluseczki i ugotować lub upiec w piekarniku.

Ciasteczka ziemniaczano-serowe Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Ciasteczka ziemniaczano-serowe

 

 

 

Sposób przygotowania:

Ciasteczka ziemniaczano-serowe
Na stolnicę przesiać obie mąki, dodać przeciśnięte przez praskę ziemniaki i przemielony ser twarogowy, żółtko, odrobinę soli i sztywno ubitą pianę z białka. Wszystko dokładnie i szybko wyrobić.( gdy ciasto jest za wolne dodać więcej mąki ) Ciasto rozwałkować na grubość około 1 cm, foremką wycinać ciasteczka. Smażyć z obu stron na złoty kolor na rozgrzanym oleju.
Ciasteczka ziemniaczano-serowe
Z przygotowanych składników zrobić ciasto i rozwałkować.
Ciasteczka ziemniaczano-serowe
Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.