Sposób przygotowania:
Ciastka ananasowo - kokosowe
Śmietanę ubić na wpół sztywno, mieszając dodać cukier, cukier waniliowy i chwilę nadal ubijać. Wymieszać mąke z proszkiem do pieczenia i delikatnie wkręcić do śmietany, ubijając ją na puch. Ciasto wyłożyć na dużą cienką blachę wysmarowaną margaryną. Przez 15 minut podpiec w piekarniku nagrzanym do 175 stop. C. Wiórki kokosowe przyrumienić na złoty kolor, na rozgrzanej patelni, bez tłuszczu. Zagotować razem tłuszcz, cukier i mleko. Dodać przyrumienione wiórki kokosowe. Ananasa wyjąć z puszki, odsączyć, drobno pokroić i dodać do masy mleczno kokosowej. Starannie wymieszać nie zdejmując z ognia. Ciepłą jeszcze, lekko gęstniejącą masę wyłożyć na podpieczone ciasto. Ponownie włożyć do pieklarnika. Piec w temp. 200 stop. C. przez 15-20 minut. Ciasto wyjąć z piekarnika, ostudzić, wyjąć z formy i pokroić w romby.