Sposób przygotowania:
Ciastka czekoladowe
1.Utrzeć 25dag masła z 25dag cukru, 1 cukrem waniliowym i szczyptą soli. Kolejno wbijać jajka.Dodać mąkę kakao,proszek do pieczenia i mleko.Przełożyć na natłuszczoną blachę (32 x 38 cm)
piec 35min w temp.175stopni
2.kawę wymieszać z winiakiem.Skropić wystudzone ciasto,odstawić na godzinę.Serek mascarpone utrzeć z twarogiem, 2torebkami cukru waniliowego i 5dag cukru. krem rozsmarować na cieście.Wierzch wygładzić pokroić na 12 ciastek.Przykryć czekoladowymi kwadratami (lub herbatnikami)
3.Polewę stopić z resztą masła.Przełożyć do torebki,ściąć róg.Polewą udekorować gotowe ciastka
piec 35min w temp.175stopni
2.kawę wymieszać z winiakiem.Skropić wystudzone ciasto,odstawić na godzinę.Serek mascarpone utrzeć z twarogiem, 2torebkami cukru waniliowego i 5dag cukru. krem rozsmarować na cieście.Wierzch wygładzić pokroić na 12 ciastek.Przykryć czekoladowymi kwadratami (lub herbatnikami)
3.Polewę stopić z resztą masła.Przełożyć do torebki,ściąć róg.Polewą udekorować gotowe ciastka