zmudek

zmudek

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 249]

Ciastka czekoladowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

wymieszać składniki upiec a następnie ozdobić

Ciastka czekoladowe

Składniki:

Ciastka czekoladowe

 

  • 25dag masła
  • 30dag cukru
  • 3 cukry waniliowe, sól
  • 6 jajek
  • 30dag mąki
  • 5dag kakao
  • 5dag polewy czekoladowej
  • 1 proszek do pieczenia
  • 6 łyżek mleka
  • 150ml kawy
  • 3 łyżki winiaku
  • 25dag mascarpone
  • 50dag twarogu
  • cienkie kwadraty( lub herbatniki)czekoladowe

 

Sposób przygotowania:

Ciastka czekoladowe
1.Utrzeć 25dag masła z 25dag cukru, 1 cukrem waniliowym i szczyptą soli. Kolejno wbijać jajka.Dodać mąkę kakao,proszek do pieczenia i mleko.Przełożyć na natłuszczoną blachę (32 x 38 cm)
piec 35min w temp.175stopni

2.kawę wymieszać z winiakiem.Skropić wystudzone ciasto,odstawić na godzinę.Serek mascarpone utrzeć z twarogiem, 2torebkami cukru waniliowego i 5dag cukru. krem rozsmarować na cieście.Wierzch wygładzić pokroić na 12 ciastek.Przykryć czekoladowymi kwadratami (lub herbatnikami)

3.Polewę stopić z resztą masła.Przełożyć do torebki,ściąć róg.Polewą udekorować gotowe ciastka