cherry

cherry

Złoty Ekspert
[Przepisów: 508]

Książka Kucharska: Książka kucharska wyd. Printex I

Ciastka francuskie z kremem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

przepis na francuskie ciasteczka

Ciastka francuskie z kremem

Składniki:

Ciastka francuskie z kremem

 

  • Ciasto francuskie,
  • ½ litra śmietanki,
  • cukier waniliowy,
  • 4 żółtka,
  • ½ szklanki cukru,
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej,
  • 4 łyżki zimnego mleka,
  • 12 dag cukru

 

Sposób przygotowania:

Ciastka francuskie z kremem

Zrobić ciasto francuskie i upiec. Po wystygnięciu przekroić na pół i przełożyć kremem waniliowym zimnym. Można też przyłożyć tylko śmietanką ubitą z cukrem. Krajać na kwadraciki.