kasandra6

kasandra6

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 399]

Ciastka jabłkowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Piekarni nagrzać do 180 C i blaszkę wyłożyć papierem do

Ciastka jabłkowe

Składniki:

Ciastka jabłkowe

 

  • masło 1/2 szklanki
  • cukier brązowy 1 1/2 szklanki
  • jajko 1 sztuka
  • jabłka pokrojone w kostkę 2 szklanki
  • morele suszone 1/2 szklanki
  • sok jabłkowy 1/4 szklanki
  • sok cytrynowy 1/2 łyżeczki
  • mąka pszenna 2 szklanki
  • soda 1 łyżeczka
  • sól
  • goździki mielone 1/4 łyżeczki
  • cynamon 1/2 łyżeczki

 

 

 

Sposób przygotowania:

Ciastka jabłkowe
pieczenia. W misce zmiksować masło, brązowy cukier i jajko. Wymieszać jabłka, morele i sok jabłkowy oraz cytrynowy.

Do drugiej miski przesiać suche składniki i dodać do pierwszej mieszaniny. Ciasto nałożyć łyżką na na blaszkę. Piec ok 10-15 minut.