Sposób przygotowania:
Ciastka kręcone przez maszynkę
Mąkę z proszkiem do pieczenia wsypać do miski. Zrobić tam dołek i wsypać obydwa cukry-kryształ i waniliowy, dodać wszystkie jajka i żółtka oraz miękką rozdrobnioną na kostki margarynę i masło. Dokładnie zagnieść ciasto. Gdy ciasto jest za twarde, to dodać żółtko. Zostawić w chłodnym miejscu na minimum godzinę, albo lepiej na dłużej. Po wyjęciu wkładać ciasto do maszynki do mielenia mięsa ze specjalnym metalowym wkładem do wyciskania ciastek. Piec na złoty kolor. Gdy ostygną, to można je : polukrować, posypywać kokosem, kolorową posypką, lub dać na nie pasek cienki marmolady.
Elficzna
Triss
Też mi się tak wydaje..szkoda,że nie ma jakiegoś dodatkowego etapu.
Elficzna
Dokładnie. Mam w domu maszynkę i wiem jakie ciastka z takiej maszynki da się zrobić. A identyczne ciastka jak tu widziałam w sklepie.
Pyza
julcia12437
gusia1000
luna19
zewa
nie ma takiej opcji aby przez maszynkę zrobić taki kształt ciastka.
luna19
http://www.maszyny-piekarnicze.eu/maszyny%20piekarnicze,%20maszyny%20cukiernicze/maszyny%20cukiernicze,%20przemyslowe,%20lobe%20depositor%20dlv,%20m.jpg
luna19
http://infobot.pl/r/2bgy
tak wyglada ta maszyna
edytaha
Duża, sporo miejsca zajmuje :)
luna19
zewa
faktycznie, zapomniałam :)
Henia
gusia1000
Mam 5 przepisów na krzyż na paru stronach internetowych i jeszcze źle.
Henia napisał(a):
Elficzna
No jeszcze źle, bo wciskasz kity :)
gusia1000
Elficzna napisał(a):
zewa
Tu nie chodzi o szum medialny jak to nazywasz ale o zwykłą uczciwość. A co do szumu to lubisz być w centrum uwagi.
gusia1000
zewa napisał(a):
zewa
Przepraszam za to co piszę ale muszę. Jak chcesz by Twój profil tętnił życiem to rusz tyłek, zrób zakupy i ugotuj lub upiecz coś. Potem zrób zdjęcie ale tego co faktycznie przygotowałaś a nie ciastek ze sklepu i dodaj przepis ze zdjęciem. Wszędzie piszesz, że masz ukończonych wiele fakultetów a prostej rzeczy nie rozumiesz ? Uwierz, że każdy ma granice cierpliwości i moja właśnie się chyba skończyła. I ktoś musi wylać Ci kubeł zimnej wody na głowę. Skończ z tymi komentarzami, które każdy nie wchodząc w przepis zna je na pamięć, przestań prosić o oceny i weź się do roboty. Przecież chyba na co dzień gotujesz ? Jaką Ty masz frajdę z ciągłego komentowania. Już kiedyś pisałam Ci o tym, że na siłę nic nie zyskasz. Może w końcu coś do Ciebie dotrze.
gusia1000
Mając 56 przepisów, też je co oceniać i komentować, jak ktoś zechce.
Więcej już nie pisze, bo szkoda nerwów.
Człowiek chce dobrze, a wyjdzie źle.
zewa
To nie są żadne obelgi. I nie dziw się, że tak reaguję. A co do przepisów to tak trudno wymyślić coś nowego ? Zobacz ile masz tutaj przepisów. Zawsze możesz jakiś wykorzystać, wykonać go, potem opisać tak jak to robiłaś swoimi słowami i napisać czyj przepis był inspiracją do wykonania go przez Ciebie. czy twoim zdaniem to aż tak trudne ? Jak ktoś chce to może. Ale jak widzę masz swoją wizję i to Ty sądzisz, że robisz dobrze a niestety tak nie jest.
gusia1000
zewa
Pod warunkiem, że wykonasz danie czy co tam Cię zainteresuje, zrobisz swoje zdjęcie, swoimi słowami napiszesz ten przepis po kolei co i jak robiłaś nie kopiując oryginału i napiszesz z czyjego przepisu korzystałaś. Nawet w opisie możesz wkleić link do tego przepisu aby wszystko było uczciwie. A przecież przepisy tutaj są po to aby z nich korzystać. I zapewniam Cię, że to da Ci więcej satysfakcji niż te oceny i komentarze, które wywołały tę całą burzę.
gusia1000
zewa napisał(a):
Elficzna
I nie rozumiem dlaczego aż tak bardzo Ci zależy na komentarzach i ocenach? To nie jest walka o mistrzostwo świata, czy ktoś Ci da 4 gwiazdki czy 5 to żadna różnica przecież. Poza tym 4 to nadal dobra ocena przynajmniej ja tak sądzę. A komentarze po co Ci ? Sławy chcesz czy co? Jeśli chcesz być "sławna" to gotuj więcej własnych potraw a nie wstawiaj zdjęć kupnych ciastek bo to WSTYD...
BozenaMatuszczyk
gusia1000