Sposób przygotowania:
Ciastka na pikantnie.
Mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia wysypać na stolnicę i posiekać z masłem na wiórki,w kopczyku zrobić dołek,wbić żółtka,
dodać ćwiartkę szklanki śmietanki,po szczypcie ziół suszonych,roz-
tartych i przypraw jak sól,szafran i ostra mielona papryka.Wyrobić
całość i zagnieść,a potem rozwałkować,podsypując pod spód mąką.Wykrawać foremkami lub szklanką kształty,kłaść na natłuszczoną blachę,posmarować białkiem lekko wierzchy i posypać kminem dodatkowo.Wsunąć blachę do nagrzanego do 200 st.C. i piec z 15-20 min.Po upieczeniu wyjąć,ostudzić i jeść.
dodać ćwiartkę szklanki śmietanki,po szczypcie ziół suszonych,roz-
tartych i przypraw jak sól,szafran i ostra mielona papryka.Wyrobić
całość i zagnieść,a potem rozwałkować,podsypując pod spód mąką.Wykrawać foremkami lub szklanką kształty,kłaść na natłuszczoną blachę,posmarować białkiem lekko wierzchy i posypać kminem dodatkowo.Wsunąć blachę do nagrzanego do 200 st.C. i piec z 15-20 min.Po upieczeniu wyjąć,ostudzić i jeść.