kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Ciastka ucierane muszelki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Ciastka ucierane muszelki.

Ciastka ucierane muszelki

Składniki:

Ciastka ucierane muszelki

 

  • mąka 60 dag
  • masło lub margaryna 40 dag
  • cukier 20 dag
  • jajka 2 całe
  • żółtko 1 sztuk
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • konfitura z wiśni lub marmolada

Sposób przygotowania:

Ciastka ucierane muszelki
Utrzeć tłuszcz z cukrem, dodać jajka, żółtko i stopniowo mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wszystko dokładnie wymieszać. Szprycą do kremów robić ciastka. Gdy ciasto będzie za gęste, dodać śmietany. Na środek każdego ciastka położyć wisienkę lub łyżeczkę marmolady. Upiec na złoty kolor w temp. 160 C