Sposób przygotowania:
Ciasto drożdżowe (najprostsze)
Do dużej miski wkładamy składniki wg kolejności podanej w składnikach. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 2 godziny. W tym czasie ze składników na kruszonkę zagniatamy kruszonkę i wstawiamy ją do lodówki.
Po dwóch godzinach ciasto mieszamy drewnianą łyżką i przekładamy do blaszki. Posypujemy przygotowaną kruszonką, przykrywamy ścieraczką i odstawiamy na 1 godzinę w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni. Wstawiamy ciasto drożdżowe do piekarnika i pieczemy przez 1 godzinę w 200 stopniach.
Po upieczeniu studzimy na kratce.
Smacznego
Po dwóch godzinach ciasto mieszamy drewnianą łyżką i przekładamy do blaszki. Posypujemy przygotowaną kruszonką, przykrywamy ścieraczką i odstawiamy na 1 godzinę w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni. Wstawiamy ciasto drożdżowe do piekarnika i pieczemy przez 1 godzinę w 200 stopniach.
Po upieczeniu studzimy na kratce.
Smacznego