Sposób przygotowania:
Ciastka z grzybami na ostro
Grzyby po namoczeniu odsączyć, odlewając z nich wodę, a następnie przepuścić przez maszynkę do mięsa. Doprawić ostrą papryką i solą morską. Wymieszać. Mąkę przesiać na stolnicę i posiekać na wiórki z tłuszczem roślinnym. Zsunąć na stosik, zrobić dołek, wbić jajo, wlać śmietankę, dodać trzy łyżki kminku, łyżeczkę soli. Wyrobić i zagnieść oraz schłodzić w zamrażarceprzez pół godziny. Piekarnik nagrzać do 200 st.C, blachę natłuścić, a ciasto rozwałkować, pokroić radełkiem lub nożem na kwadraty o śr. 7 razy 7 cm. Nakładać na każdy po łyżce farszu, położyć drugi płat ciasta i zalepić dokładnie. Układać ciastka na natłuszczonej i wyłożonej pergaminem blasze. Wstawić blachę do piekarnika na 15 min., nastawiając minutnik. Po upieczeniu wyjąć i zsunąć z papieru ciastka na półmisek po czym piec następne.