Sposób przygotowania:
Ciastka z kremem czekoladowym.
Wiśnie osączyć,tłuszcz utrzeć z solą i cukrem,kolejno dodawać jajka.Wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia,połączyć z masą.Ciasto rozsmarować na natłuszczonej blasze,ułożyć na nim wisienki.Wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 st.C. i piec ok.30 min..Po upieczeniu ciasto wyjąć i wystudzić.Budyń wymieszać
z 4 łyżkami mleka.Resztę mleka zagotować,dodać rozmieszany budyń i ponownie zagotować.Przełożyć do miseczki,posypać cukrem i wstawić do lodówki.Masło utrzeć z cukrem pudrem.Do masy dodawać porcjami budyń,wymieszać.Przygotowany krem rozsmarować na cieście i wstawić do lodówki..Białą czekoladę stopić,ostudzić i ponownie stopić,przestudzić i posmarować nią ciasto.Ciemną czekoladę stopić,przełożyć do torebki foliowej,róg obciąć.Wyciskać nieregularne paski na warstwie białej polewy i odstawić do zastygnięcia.Ciasto pokroić na kwadraty(ok9 cm razy 9 cm).Każdy przekroić po przekątnej i i dekorować wisienkami,orzeszkami i listkami czekoladowymi,
z 4 łyżkami mleka.Resztę mleka zagotować,dodać rozmieszany budyń i ponownie zagotować.Przełożyć do miseczki,posypać cukrem i wstawić do lodówki.Masło utrzeć z cukrem pudrem.Do masy dodawać porcjami budyń,wymieszać.Przygotowany krem rozsmarować na cieście i wstawić do lodówki..Białą czekoladę stopić,ostudzić i ponownie stopić,przestudzić i posmarować nią ciasto.Ciemną czekoladę stopić,przełożyć do torebki foliowej,róg obciąć.Wyciskać nieregularne paski na warstwie białej polewy i odstawić do zastygnięcia.Ciasto pokroić na kwadraty(ok9 cm razy 9 cm).Każdy przekroić po przekątnej i i dekorować wisienkami,orzeszkami i listkami czekoladowymi,