mitofri

mitofri

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 516]

Ciastka z miodem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne, słodziutkie ciasteczka.

Ciastka z miodem

Składniki:

Ciastka z miodem

 

Sposób przygotowania:

Ciastka z miodem
Na początku migdały zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 15 minut. Po upływie tego czasu ściągamy z nich skórkę, osuszamy i rozdrabniamy na malutkie kawałeczki. W misce ucieramy jajka z cukrem. Następnie dodajemy płynny miód i pszenną mąkę. Na koniec wsypujemy migdały. Przy użyciu łyżki nakładamy niewielką ilość ciasta na blaszkę wyłożoną papierem. Pamiętajmy o zachowaniu odpowiednich odstępów. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni i pieczemy ciastka 20-25 minut. Smacznego.