mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Ciastka z m&m’s

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Wszystkim bardzo smakowały. Najlepsze oczywiście jeszcze ciepłe ze szklanką mleka:)

Ciastka z m&m’s Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciastka z m&m’s

 

  • 1 szklanka masła (225 g)
  • 1/2 szklanki brązowego cukru
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • 2 jajka, roztrzepane
  • 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii
  • 2 i 1/4 szklanki mąki pszennej
  • 1 łyżeczka soli (może być mniej)
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 1 szklanka m&m`s (można dać pół na pół czekoladowe i z orzeszkami)

 

Sposób przygotowania:

Ciastka z m&m’s
Masło utrzeć z cukrami na puszystą i lekką masę. Miksując dodać jajka i wanilię. Przesiać mąkę i sól i dodawać po łyżce do masy maślanej, miksując. Wmieszać ok. 2/3 szklanki m&m'sów. Ciasto schłodzić w lodówce. Łyżeczką nabierać masę ciasteczkową i rękami oprószonymi mąką (ciasto jest trochę lepiące) formować nieduże kulki (mniejsze od orzecha włoskiego). Układać na blasze posmarowanej masłem w sporych odstepach, bo ciastka w trakcie piecenia trochę rozpływają się na boki. Powciskać po kilka cukierków w ciastka leciutko je spłaszczając.
Piec 10-15 minut w 180ºC. Studzić na kratce.
Ciastka z m&m’s
Ciastka z m&m’s
Ciastka z m&m’s
Ciastka z m&m’s
Ciastka z m&m’s
Ciastka z m&m’s
Ciastka z m&m’s
Ciastka z m&m’s