oliwkowa

oliwkowa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 321]

Ciastka ziemniaczane

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Najsmaczniejsze są podane na gorąco...

Ciastka ziemniaczane

Składniki:

Ciastka ziemniaczane

 

Sposób przygotowania:

Ciastka ziemniaczane
Z mleka, drożdży i mąki przygotować rozczyn i pozostawić w cieple. Gdy podrośnie, dodać przepuszczone przez maszynkę ugotowane ziemniaki, 2 jajka i margarynę. Zagnieść ciasto, rozwałkować i wycinać według upodobania ciasteczka (krążki, kwadraty, paluszki), układając je na wysmarowanej tłuszczem blasze. Gdy trochę podrosną, nakłuć widelcem, posmarować pozostałym jajkiem, posypać cukrem wymieszanym z cynamonem i piec ok 30 min.