gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 853]

Ciasto 3 bit

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Znakomite ciasto przełożóne krówką, masą budyniową i śmietankową. Idealnie słodkie i rozpływające się w ustach.

Ciasto 3 bit Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Ciasto 3 bit

 

Sposób przygotowania:

Ciasto 3 bit
Na duża blaszkę wykładamy herbatniki, wykładamy krówkę i znów układamy herbatniki.

Budyń gotujemy według wskazówek na opakowaniu, studzimy i miksujemy z masłem ( masło powinno być w temp. pokojowej).

Wykładamy na herbatniki, przykrywamy ciastkami.

Śmietanę ubijamy na sztywno.

Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i studzimy.

Łączymy ze śmietaną.

Wykładamy na herbatniki.

Wierzch ciasta pasypujemy startą czekoladą, rozdrobnionymi orzechami laskowymi i grubym cukrem dekoracyjnym.

Przechowyjemy w lodówce.

Smacznego ;)
Ciasto 3 bit
Na duża blaszkę wykładamy herbatniki, wykładamy krówkę i znów układamy herbatniki.
Ciasto 3 bit
Wykładamy na herbatniki, przykrywamy ciastkami.