Sposób przygotowania:
Ciasto 3 bit
Z 1l mleka odlać szklankę mleka, rozpuścić w niej 2 opakowania budyniu. Mleko wlać do garnka dodać szklankę cukru i gdy mleko zacznie się gotować wlać rozpuszczony budyń i mieszać energicznie aż zgęstnieje. Tak przygotowany budyń odstawić do ostygnięcia. ½ kostki masła i ½ kostki margaryny zmiksować na gładką masę. Następnie do tej masy dodawać łyżkami ostudzony budyń ciągle miksując aż powstanie krem. Jeżeli masa krówkowa nie jest lejąca należy przełożyć ją do miseczki i rozmieszać w kąpieli wodnej aż stanie się lejąca. Kremówkę przelać do dużej miski, dodać cukier puder, śmietanki fix i ubić na sztywno. Na blachę wyłożyć warstwę petitków, na to wyłożyć krem budyniowy, kolejną warstwę petitków, następnie masę krówkową, kolejną warstwę petitków, a na wierzch wyłożyć bitą śmietanę, którą posypujemy startą gorzką czekoladą.
msewka
pacpaw
Obok smaku jeden z większych jego plusów :o)