aga-25

aga-25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 485]

Ciasto ananasek

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Pyszne ciasto z ananasami lubię go w szczególności w lecie go robię! Owoce są wspaniałe w ty połączeniu!

Ciasto ananasek

Składniki:

Ciasto ananasek

 

  • Placek kokosowy:
  • 10 białek
  • 2 szkl cukru
  • 40 dag wiórek kokosowych
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • Masa:
  • 1 budyń śmietankowy
  • 4 łyżki cukru
  • 0,5 litra mleka
  • 1 puszka ananasów
  • Biszkopt jasny:
  • 8 jaj
  • 8 łyżek cukru
  • 8 łyżek mąki
  • 1 łyżka proszku do pieczenia

 

Sposób przygotowania:

Ciasto ananasek
Wykonanie: Placek kokosowy: Białka ubijamy na sztywno z cukrem. Dodajemy, kokos, mąkę i proszek do pieczenia. Pieczemy do 20 minut w 180 stopniach. Studzimy i przekrawamy na pół. Masa: Na mleku gotujemy budyń z cukrem. Studzimy do i ucieramy z margaryną. Ananasy odsączamy z soku i kroimy w kostkę, mieszamy z masą. Biszkopt jasny: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Dodajemy żółtka, mieszamy dodajemy mąkę, proszek do pieczenia. Mieszamy i pieczemy na formie 25/36 w 180 stopniach do 30 minut. Studzimy i przekrawamy na pół. Przełożenie: Placek kokosowy- połowa masy- biszkopt jasny- reszta masy- placek kokosowy

Tagi:

biszkopt