Sposób przygotowania:
Ananasek
Biszkopt Ubijamy pianę z białek utrwalamy cukrem następnie dodajemy żółtka mieszamy.Dodajemy olej - całość dokładnie łączymy. Na koniec dodajemy wymieszane razem ze sobą i proszkiem do pieczenia mąki i delikatnie mieszamy. Ciasto wylewamy do wysmarowanej blaszki pieczemy 25 minut w temperaturze 180. Upieczony biszkopt dzielimy na pół. Masa ananasowa Ananasy kroimy w kostkę, sok z ananasów gotujemy z cukrem. Do gotującego soku dodajemy wymieszane ze sobą żółtka, wodę i mąkę ziemniaczaną - gotujemy.chwilę. Na końcu po ściągnięciu ugotowanego soku dodajemy sypką galaretkę i pokrojone ananasy - mieszamy i studzimy. Ubijamy śmietanę kremówkę dodajemy po trochę masę ananasową dokładnie łączymy. Przygotowaną masą przekładamy biszkopty odkładamy do zastygnięcia masy na wierzch ciasta wylewamy rozpuszczona w 3 szklankach wody dwie galaretki cytrynowe. Gotowe ciasto schładzamy.