Sposób przygotowania:
Ciasto ananasowe
Ubić białka z cukrem, dodać żółtka i resztę składników.Wlać na blaszkę i upiec biszkopt.
Ciasto kokosowe:
Ubić białka na sztywno, dodać cukier i wiórki, wlać na blaszkę i piec w gorącym piekarniku do zarumienienia.Piec na pergaminie.
Masa:
1 szklankę soku z ananasów wlać do rondelka, zagotować.Do 1/2 szklanki soku wsypać budyń, 2 łyżki cukru i mąki, wymieszać.Wlać go do gotującego się soku, powstanie gęsty kisiel-budyń.Pozostawić do wystudzenia.Kostkę margaryny miksujemy z 4 żółtkami, dodajemy kisiel ciągle ucierając.Dodajemy krojone drobno ananasy i lekko mieszamy.Masę wykładamy na ciasto żółte i przekładamy ciastem kokosowym lekko przyciskając.Dekorujemy polewą czekoladową.
Ciasto kokosowe:
Ubić białka na sztywno, dodać cukier i wiórki, wlać na blaszkę i piec w gorącym piekarniku do zarumienienia.Piec na pergaminie.
Masa:
1 szklankę soku z ananasów wlać do rondelka, zagotować.Do 1/2 szklanki soku wsypać budyń, 2 łyżki cukru i mąki, wymieszać.Wlać go do gotującego się soku, powstanie gęsty kisiel-budyń.Pozostawić do wystudzenia.Kostkę margaryny miksujemy z 4 żółtkami, dodajemy kisiel ciągle ucierając.Dodajemy krojone drobno ananasy i lekko mieszamy.Masę wykładamy na ciasto żółte i przekładamy ciastem kokosowym lekko przyciskając.Dekorujemy polewą czekoladową.
Sarenka
msewka
Np. sokiem ananasowym z małym dodatkiem rumu?
czarnulkax
luna