Sposób przygotowania:
Ciasto ananasowo-kokosowe.
Biszkopt: Białka ubijam na sztywno ze szczyptą soli i cukrem. Następnie do piany z białek dodaje żółtka, miksuje, dodaje mąkę przesianą z proszkiem i dokładnie mieszam łyżką. Ciasto wylewam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekę ciasto w temperaturze 180°C przez 20 minut. Poncz: W małej misce łączę sok z cytryny, cukier, wodę i mleczko kokosowe. Ponczem nasączam ostudzony biszkopt. Krem: Ananasa odsączam z soku i kroję w niewielką kostkę. Na soku gotuje budyń śmietankowy. Soku powinna być 1 szklanka, jeśli jest mniej uzupełniam szklankę wodą lub mleczkiem (sokiem) z kokosa. W tym celu do rondla wlewam sok ananasowy, mleczko kokosowe, dodaje żółtka i cukier i gotuje aż do zgęstnienia budyniu, często mieszam. Gdy budyń przestygnie miksuję go z miękką margaryną. Na końcu dodaje do masy pokrojonego ananasa. Krem wykładam na nasączony biszkopt. Beza kokosowa: Białka ubijam na sztywna pianę z cukrem i wiórkami kokosowymi. Piekę na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w 200°C przez 20-25 minut. Po przestygnięciu bezę wykładam na krem. Ciasto wstawiam do lodówki.