Sposób przygotowania:
Ciasto bananowe z kokosem
Piekarnik rozgrzać do 180stopni. Jajka oddzielić. Banany obrać, rozgnieść widelcem. Masło zmiksować z cukrem i cukrem wanilinowym. Dodać żółtka i ubić na puszystą masę. Dodać banany, likier, wymieszać. Dodać mąkę, proszek do pieczenia, czekoladę, wiórki kokosowe. Wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę, dodać do ciasta. Tortownicę średnicy 24cm natłuścić, wlać ciasto. Wstawić do piekarnika i piec 45minut. Wyjąć, wystudzić, wyjąć z formy. Polewę czekoladową przygotować tak jak na opakowaniu. Posmarować nią całe ciasto. Do boków przykleić płatki kokosowe. Śmietanę ubić, przełożyć do rękawa i wycisnąć rozetki na brzegach ciasta, na każdej ułożyć plasterek suszonego banana.