Sposób przygotowania:
Ciasto bez jajek i bez maki
Mleko wlac do garnka i zagotowac, dwa budynie rozmieszac z mała iloscia mleka (bez cukru) ugotowac taki bardzo gesty budyn, który zaraz gorący przełożyc do miski, w której można ubijac lub odrazu w takiej zrobic budyn naprzykład w mikrofalówce!!! Teraz dodac cukier i mikserem dobrze wymieszac w gorącym i tak szybko sie rozpusci, i po kolei dodawac smietany. Nie wszystkie naraz i nie na odwrót (czyli budyn do smietany, bo sie zrobi jedena kluska) Jak już wszystko wymieszane to przełozyc do tortownicy wyłożonej Backpapierem. Piec rozgrzac na 170°C (troche mniej niż jak na biszkopt) i piec 1godzine i 15 minut .(Góra i dół a nie termoobieg!) Po upieczeniu dobrze wystudzic,i można na wierzch poukładac owoce jakie sie chce i zalac je galaretka lub najlepiej gdy grund na to stanowi sok owocowy lub specjalnie ugotowany w szklance wody kompot z owocow jakie dajemy na góre, i musi wydawac sie za słodkie to potem smakuje jak z nieba!!! A tu macie zdjecia jak wygladało moje ciasto w trzech fazach! Acha zapomniałabym, gdy się da owoce zamrożone to ciasto można po godzinie już jesc a z innymi lepiej zrobic to wieczorem żeby było na drugi dzien!!! Smacznego! I powodzenia w pieczeniu i jedzeniu!!!
Natala1210
Glumanda
Mozna tez dac cos innego na gore .. jak np. sos karmelowy i orzechy! dodam osobny przepis na ten sos.
mała czarna
Bahus
Glumanda
Mozna... mozna zjesc tylko same maliny :)
pusieczek2@wp.pl
Glumanda
pszczolka
Krysia64
Rozpływa się w ustach.
Ma tylko jedną ,jedyną wadę .....za szybko znika ze stołu :-)))
Dusia199805