magdalea

magdalea

Kucharz
[Przepisów: 14]

Ciasto bez pieczenia

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

bardzo łatwe ciasto.......

Ciasto bez pieczenia Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Ciasto bez pieczenia

 

  • 2 opakowania biszkopty okrągłe,
  • 2 sztuki budyń waniliowy,
  • 0,5 l mleko,
  • 500 ml śmietana 30 %,
  • 1,5 opakowania cukier wanilinowy,
  • gotowa masa krówkowa,
  • 3/4 kostki masło,
  • 1/2 tabliczki czekolada,
  • 2 opakowania śnieżka

 

Sposób przygotowania:

Ciasto bez pieczenia
Puszkę gotowej masy krówkowej gotować przez godzinę. Z 500 ml mleka odlać 100 ml i rozrobić w nich 2 budynie z cukrem waniliowym. Pozostałe 400 ml zagotować, po czym dolać budyń i wymieszać. Odstawić do ostygnięcia. Następnie wymieszać z masłem na gęstą masę. Śmietankę ubić mikserem, po czym dodać Śnieżkę i dalej ubijać, aż będzie sztywna. Na dnie formy ułożyć biszkopty , rozsmarować masę budyniową, na to kolejną warstwę biszkoptów, potem masę krówkową, znów biszkopty, na górę bitą śmietanę i posypać startą czekolada. Odstawić na kilka godzin do lodówki.
Ciasto bez pieczenia
Etap 1
Ciasto bez pieczenia
Etap 2
Ciasto bez pieczenia
Etap 3