Sposób przygotowania:
Drożdżowy placek ze śliwkami i wiórkami kokosowymi
Składniki kruszonki rozetrzeć do uzyskania grudek. Na czas przygotowywania ciasta kruszonkę przełożyć do pojemnika i wstawić do lodówki. Z drożdży, łyżeczki cukru, łyżki lekko podgrzanego mleka i dwóch łyżek mąki zrobić rozczyn. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Gotowy rozczyn połączyć z pozostałymi składnikami i wyrabiać, aż ciasto będzie lśniące i gładkie. Miskę z ciastem nakryć folią spożywczą i odstawić do wyrośnięcia. Gdy podwoi swoją objętość jeszcze przez chwilę je wyrabiać, a następnie przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia formy o wymiarach 24x36 cm. Foremkę z ciastem nakryć lnianą ściereczką i odstawić do ponownego wyrastania. Gdy ciasto wyrośnie posypać je po wierzchu wiórkami kokosowymi, ułożyć śliwki bez pestek i posypać kruszonką. Foremkę z ciastem wstawić do nagrzanego do 160°C piekarnika i piec 35- 40 minut. Upieczone ciasto zostawiłam w foremce do lekkiego przestygnięcia, następnie przełożyć na kratkę kuchenną do całkowitego wystudzenia.