mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Ciasto biało-czarne z kremem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pyszne, biszkoptowe ciasto przełożone kremem budyniowo-maślanym z polewą czekoladową

Ciasto biało-czarne z kremem

Składniki:

Ciasto biało-czarne z kremem

 

  • biszkopt jasny
  • biszkopt ciemny (kakaowy)

 

 

  • Dodatkowo:
  • polewa czekoladowa
  • wiórki kokosowe

Sposób przygotowania:

Ciasto biało-czarne z kremem
Przygotowuję masę budyniową. Dwie szklanki mleka wlewam do rondla i doprowadzam do zagotowania z cukrem i cukrem waniliowym. Do reszty mleka dodaję mąkę pszenną i ziemniaczaną. Do gotującego się mleka wlewam mieszankę z mąkami, mieszam i gotuję na niewielkim ogniu gęsty budyń. Pozostawiam do całkowitego ostudzenia. Miękkie masło ucieram na puszystą masę, stopniowo, po łyżce dodaję zimny budyń, dalej ucieram. Gotową masą przekładam biszkopt jasny z kakaowym. Wierzch smaruję resztą masy. Polewam ciasto czekoladową polewą i dekoruję wiórkami kokosowymi.

Tagi:

biszkopt