Sposób przygotowania:
Ciasto z kremem czekoladowym madi356
Przygotowanie biszkoptu: żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy cukier, a następnie żółtka, miksujemy. Następnie wsypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia oraz kakao. MIeszamy łyżką. Gotowe ciasto wlewamy do blaszki o wymiarach 25x40 cm. Pieczemy 30 minut w temp. 180*C. Po upieczeniu i wystudzeniu biszkopt przekrawamy wzdłuż na pół. Masa kajmakowa: miękką margarynę ucieramy na puch. Dodajemy porcjami masę z puszki, dokładnie ucieramy. Masa serowo-czekoladowa: wszystkie składniki masy łaczymy ze sobą i miksujemy na gładki krem. Przełożenie ciasta: na jeden płat biszkoptu wykładamy połowę masy kajmakowej. Na masie układamy herbatniki. Smarujemy je masą serowo-czekoladową. Ponownie układamy herbatniki. Wykładamy pozostałą masę kajmakową. Przykrywamy drugą cześcią biszkopta. Wierzch dowolnie dekorujemy. Ja posmarowałam pozostałą masą i posypałam kolorową posypką.