malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Ciasto biedronka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Ciasto jest najsmaczniejsze gdy postoi w lodówce przez kilka godzin. Poza tym ślicznie wygląda na stole i świetnie smakuje.

Ciasto biedronka

Składniki:

Ciasto biedronka

 

  • 1/2 kg mąki tortowej,
  • kostka masła,
  • 7 łyżek miodu,
  • mała łyżeczka sody,
  • 4 żółtka.
  • Krem:
  • opakowanie serka mascarpone,
  • 1 budyn śmietankowy,
  • 2 szklanka mleka,
  • kostka masła,
  • 1/2 szklanka cukru.

Sposób przygotowania:

Ciasto biedronka
Zagniatamy se składników ciasto, dzielimy na dwie części rozwałkowujemy na oddzielnych blachach o wymiarze 20*30 i pieczemy 15 min w temp. 170 stopni. Budyń gotujemy na mleku z cukrem, studzimy miksujemy z serkiem mascarpone oraz z masłem. Na jeden placek wykładamy porcję kremu, przykrywamy drugim plackiem i przykrywamy resztą kremu. Dekorujemy kruszonką oraz kropkami dżemu.