Sposób przygotowania:
Ciasto biedronka z margaryny Kasia
Ciasto jasne: zagnieć ciasto i włóż na 30 minut do zamrażalnika. Ciasto ciemne: żółtka utrzyj z cukrem, dodaj śmietanę, kakao i rozpuszczoną sodę. Ubij białka i delikatnie wymieszaj z resztą ciasta. Ciasto jasne wyjmij z lodówki i zetrzyj na tarce o grubych oczkach, delikatnie wymieszaj z ciastem ciemnym. Piecz ok. godziny w temp. 180 stopni. Krem: trochę więcej niż połowę mleka, cukier i cukier waniliowy zagotuj. Mąki rozmieszaj w reszcie mleka. Dodaj do gotującego się mleka i na małym ogniu zagotuj, aż zgęstnieje. Ostudź. Utrzyj margarynę i po łyżce dodawaj budyń, aż powstanie puszysta masa. Możesz dodać owoce sezonowe, delikatnie wymieszaj lub zmiksuj. Galaretkę truskawkową rozpuść w szklance wody i ostudź. Na ciasto wyłóż masę, owoce i biszkopty i zalej tężejącą galaretkę. Odstaw do zastygnięcia.
dorka7711
Natala1210
iwi69
alicja