Sposób przygotowania:
ciasto biedronka
WPIERW CIASTO KRUCHE: Wsypujemy na stolnicę mąkę, wbijamy jajo, dodajemy zoltko. Wsypujemy cukier. Kroimy na mniejsze kawalki margarynę i dodajemy do mąki i pozostałych składników. Przed zagnieceniem ciasta siekamy nożem wszystkie skłądniki a natępnie wyrabiamy zagniatając ciasto. Wkładamy do lodówki. TERAZ DRUGIE CIASTO. Sode rozpuszczay w ciepłej wodzie. Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier i ucieramy cały czas.żółtka ubijamy osobno w misce , dodajemy po łyżce smietany. nastepnie kakao i na koniec sodę. Do żółtek dodajemy ubite białka z cukrem i meiszamy wszystko. wyjmujemy ciasto kruche z lodówki i trzemy je na tafce do ciasta ciemnego z kakao. mieszamy . Smarujemy forme maslem,posypujemy bulka tarta. piekarnik grzejemy do 180 stopni. Pieczemy ciasto ok godziny.Wlewamy pół litra mleka do garna. Wsypujemy szklankę cukru. w kubku rozrabiamy budyń. Jak mleko sie zagotuje wlewamy budynie i mieszamy aż zgęstnieje. Do goracego budyniu cały czas ucierajac go dodajemy po łyżce margaryny. Studzimy i wykładamy na upieczone ciasto. Galaretke rozrabiamy według przepisu na opakowaniu. Odkladamy ja aby stężała nie zastygła całkiem. Na masę budyniową układay biszkopty jeden obok drugiego. Stygnącą galaretke wykładamy na biszkopty i wkładamy całe ciasto do lodówki. Smacznego