Sposób przygotowania:
Ciasto biszkoptowe 4
Osobno przygotuj ciemny biszkopt i jasny. 4 jajka oddziel od żółtek. Białka ubij na sztywno. Żółtka utrzyj z cukrem 2 łyżkami wrzątku, dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Dokładnie wymieszaj i połącz z ubitymi białkami. Biszkopt piecz około 40 min. W tym czasie przygotuj ciasto na biszkopt biały. Całe jajka ubij na sztywno z cukrem aż masa stanie się biała, wsyp mąkę proszek i kisiel. Ciasto również piecz ok. 40 min. po upieczeniu i wystudzeniu przekrój ostrym nożem na dwa płaty. Przygotuj krem : cześć mleka zagotuj a reszcie rozmieszaj budynie, na gotujące się mleko wlej rozkłócony budyń i energicznie mieszając doprowadź do wrzenia. Ostudź masę i dokładnie utrzyj z margaryną. Ciasta przełóż kremem, tak aby w środku było ciemne ciasto, na wierzchu, również posmaruj krem i zalej tężejącą galaretką