Sposób przygotowania:
Ciasto biszkoptowe, które zawsze się uda
Jajka kurze sparzyć wrzątkiem w celu pozbycia się bakterii chorobotwórczych. Schłodzić jajka w lodówce.Całe jajka rozbić i przełożyć do miski, dodać szczyptę soli do nich i ubić je mikserem na jednolitą masę. Do powstałej masy z jajek dodać cukier kryształ, cukier waniliowy i w dalszym ciągu ubijać. Przesiać mąkę pszenną wraz z mąką ziemniaczaną wymieszaną z proszkiem do pieczenia i w dalszym ciągu ubijać do uzyskania gładkiej, puszystej masy. Tortownicę okrągłą z okrągłym dnem wyłożyć papierem do pieczenia i przelać ciasto biszkoptowe do tortownicy. Piec przez około 40- 45 minut w temperaturze 180 - 190 stopni C. Piec do suchego patyczka. Po czym wyjąć i ostudzić. Dekorować wedle uznania, podawać z kremami, masami lub bitą śmietaną.