Sposób przygotowania:
Ciasto biszkoptowe z jabłkami
Jabłka obieramy i kroimy w ósemki. Obsypujemy cynamonem, cukrem waniliowym i skrapiamy sokiem z cytryny. Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Dodajemy po łyżce cukru i dalej ubijamy. Następnie dodajemy po jednym żółtku i ubijamy.
Na koniec dodajemy po łyżce mąki i proszek. Delikatnie ubijamy masę.
Jabłka wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wylewamy na nie ciasto. Pieczemy 25 minut w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku.
Na koniec dodajemy po łyżce mąki i proszek. Delikatnie ubijamy masę.
Jabłka wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wylewamy na nie ciasto. Pieczemy 25 minut w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku.