Sposób przygotowania:
Ciasto biszkoptowe z jabłkami
BISZKOPT Białka ubić na sztywną pianę, wsypywać stopniowo cukier, cały czas ubijać. Do masy dodać żółtka, ubijać przez chwilę, wsypać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać. Blachę wysmarować tłuszczem, wylać ciasto, piec biszkopt ok.35 minut w 180 stop. Wyjąć i ostudzić. Przekroić ciasto na połowę. Masa z jabłek Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o grubych otworach, przełożyć do rondla, dodać łyżkę cukru, przesmażyć na wolnym ogniu. Zdjąć rondel z ognia, wsypać galaretkę, dobrze rozmieszać.
Na pierwszą część biszkopta, wyłożyć masę jabłkową, przykryć drugą częścią biszkopta.
Na pierwszą część biszkopta, wyłożyć masę jabłkową, przykryć drugą częścią biszkopta.