Danusia19671

Danusia19671

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1427]

Rolada biszkoptowa z jabłkami,

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Rolada biszkoptowa z jabłkami do kawy

Rolada biszkoptowa z jabłkami, Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Rolada biszkoptowa z jabłkami,

 

  • mąka -10 łyżek
  • cukier -10 łyżek
  • jajka -10 szt
  • proszek do pieczenia -1 łyżeczka
  • tłuszcz
  • NADZIENIE
  • jabłka -1 kg
  • galaretka cytrynowa -1 opak
  • cynamon
  • polewa czekoladowa -1 opak

Sposób przygotowania:

Rolada biszkoptowa z jabłkami,
CIASTO Białka oddzielić od żółtek. Z białek ubić pianę na sztywno,w trakcie ubijania dodać cukier,dalej ubijając. Następnie dodawać do piany po jednym żółtku i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia,delikatnie wymieszać. Ciasto wylać na wyłożoną dużą blachę (z piekarni) wyłożoną natłuszczonym papierem pergaminowym. Włożyć ciasto do nagrzanego piekarnika do 175 stop,pieczemy ciasto na złoty kolor. Po upieczeniu biszkopta,wyjmujemy ciasto na ściereczkę,zdejmuję z ciasta papier pergaminowy,ciasto ostrożnie zwijam w roladę,odstawiam do przestygnięcia. NADZIENIE Jabłka obrać,pokroić na ćwiartki. Przełożyć jabłka do garnka,dodać cynamon,przesmażyć na ogniu. Zdjąć z ognia przesmażone jabłka,wsypać galaretkę,dokładnie wymieszać. Ostudzoną masę wyłożyć na biszkopt i zwinąć w rulon. Polewę czekoladową rozpuścić,ozdobić polewą roladę. Roladę włożyć do lodówki
Rolada biszkoptowa z jabłkami,
Przygotowywanie z podanych składników biszkopta
Rolada biszkoptowa z jabłkami,
Ciasto biszkoptowe na roladę zostało upieczone
Rolada biszkoptowa z jabłkami,
Jabłka obrane pokrojone przełożone do garnka do przesmażenia
Rolada biszkoptowa z jabłkami,
Rolada biszkoptowa z jabłkami gotowa do spożycia