Sposób przygotowania:
Rolada biszkoptowa z jabłkami,
CIASTO Białka oddzielić od żółtek. Z białek ubić pianę na sztywno,w trakcie ubijania dodać cukier,dalej ubijając. Następnie dodawać do piany po jednym żółtku i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia,delikatnie wymieszać. Ciasto wylać na wyłożoną dużą blachę (z piekarni) wyłożoną natłuszczonym papierem pergaminowym. Włożyć ciasto do nagrzanego piekarnika do 175 stop,pieczemy ciasto na złoty kolor. Po upieczeniu biszkopta,wyjmujemy ciasto na ściereczkę,zdejmuję z ciasta papier pergaminowy,ciasto ostrożnie zwijam w roladę,odstawiam do przestygnięcia. NADZIENIE Jabłka obrać,pokroić na ćwiartki. Przełożyć jabłka do garnka,dodać cynamon,przesmażyć na ogniu. Zdjąć z ognia przesmażone jabłka,wsypać galaretkę,dokładnie wymieszać. Ostudzoną masę wyłożyć na biszkopt i zwinąć w rulon. Polewę czekoladową rozpuścić,ozdobić polewą roladę. Roladę włożyć do lodówki