Sposób przygotowania:
Ciasto biszkoptowe z kolorową galaretką
Do miski wlać 4 białka i ubić razem z 4 łyżkami cukru na sztywną pianę. Ciągle ubijając dodawać stopniowo po 1 żółtku. Pod koniec wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać. Ciasto wylać na przygotowaną blaszkę, włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 15 minut. Galaretki każdy kolor oddzielnie rozpuścić w połowie podanej w opisie na opakowaniu wody, wylać na talerze ostudzić, pokroić w kostkę. Żelatynę wymieszać z 1/2 szkl zimnego mleka. Gdy napęcznieje podgrzać, rozpuścić. Zimne mleko ubić z 3 łyżkami cukru i cukrem waniliowym, wlać żelatynę, dodać pokrojone galaretki, przyprawić do smaku, wymieszać. Od razu wyłożyć na biszkopt, wyrównać, ostudzić.