Sposób przygotowania:
Ciasto biszkoptowe z pierniczkami i masami
Biszkopt: Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Wsypujemy pozostałe składniki i mieszamy. Wykładam do dwóch foremek i układamy na każdym biszkopcie w odstępach pierniczki. Pieczemy do 15 minut w 180 stopniach na blaszce o wymiarze 25/36.
Masa jagodowa: Dwie i pół szklanki soku zagotowujemy. W pozostałym mieszamy budynie, gdy sok będzie się gotował wlewamy budynie i gotujemy do gęstości.
Masa chałwowa: Masło ucieramy z chałwą. W małej ilości mleka mieszamy budyń i mąkę a pozostałe zagotowujemy z cukrem. Na gotujące mleko wlewamy budyń gotujemy do zgęstnienia.
Zimny krem ucieramy z masą chałwową.
Przełożenie: Biszkopt- masa chałwowa- delicje- masa jagodowa- biszkopt- dekorujemy polewą.
Masa jagodowa: Dwie i pół szklanki soku zagotowujemy. W pozostałym mieszamy budynie, gdy sok będzie się gotował wlewamy budynie i gotujemy do gęstości.
Masa chałwowa: Masło ucieramy z chałwą. W małej ilości mleka mieszamy budyń i mąkę a pozostałe zagotowujemy z cukrem. Na gotujące mleko wlewamy budyń gotujemy do zgęstnienia.
Zimny krem ucieramy z masą chałwową.
Przełożenie: Biszkopt- masa chałwowa- delicje- masa jagodowa- biszkopt- dekorujemy polewą.