Sposób przygotowania:
Ciasto biszkoptowe z musem brzoskwiniowym
Białka ubić na sztywną pianę. Stopniowo dodawać cukier, żółtka oraz pozostałe składniki. Ciasto wylać na blaszkę o wymiarach 22x28 cm. Piec około 35 minut w temperaturze 180 stopni. Po przestudzeniu ciasto przekroić na dwa blaty. W ½ szklanki mleka wymieszać budynie oraz cukry. Pozostałe mleko zagotować. Wlać mieszaninę i ugotować budyń. Odstawić do przestudzenia. Masło utrzeć z zimnym budyniem. Połowę masy wyłożyć biszkopt. Brzoskwinie obierać ze skórki, usunąć pestkę (owoce z puszki odsączyć z syropu). Owoce zmiksować blenderem. Mus przelać do garnka i doprowadzić do wrzenia. Wsypać galaretki i wymieszać. Przestudzić. Gęsty mus brzoskwiniowy wyłożyć na ciasto, wyrównać. Na musie ułożyć biszkopty. Rozsmarować pozostałą masę budyniową. Przykryć drugim blatem biszkoptu. Wierzch oprószyć cukrem pudrem.
edytaha