Sposób przygotowania:
Rolada biszkoptowa z musem z jabłek
Do miski wlać białka z jajek, dodać szczyptę soli i wsypując stopniowo cukier i cukier waniliowy ubijać na sztywną pianę. Następnie ciągle ubijając dodawać po 1 żółtku. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, wsypać do masy jajecznej, delikatnie wymieszać. Ciasto wyłożyć do wcześniej przygotowanej brytfanny. Piec w temp 180 stopni około 15-20 minut. Wiśniową galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie, wylać na talerz, pozostawić do stężenia, następnie pokroić w paski. Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić na kawałki, włożyć do rondla, podlać kilkoma łyżkami wody i rozgotować. Do gorących jabłek wsypać galaretkę brzoskwiniową, dokładnie wymieszać. Upieczony biszkopt położyć na ściereczkę, wyłożyć mus z jabłek, wyrównać. Z jednej strony ułożyć galaretkę wiśniową pokrojoną w paski. Następnie zwinąć w rulon. Roladę włożyć do lodówki do ostudzenia.