Sposób przygotowania:
Ciasto z pierniczkami
Biszkopt jasny: 4 białka ubić z 4 łyżkami cukru, dodać żółtka , 4 łyżki mąki i pół łyżeczki proszku do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. ok 15-20 min. UPIEC 2 TAKIE BISZKOPTY!! Dżem: Dżem podgrzać , wsypać sucha galaretkę wymieszać i ostudzić. Masa: 1 szklankę mleka zagotować z pół szkl cukru, do pozostałego mleka dodać 3 łyżki mąki, 3 łyżki mąki ziemniaczanej , cukier wanilinowy - dokładnie wymieszać i wlać do gotującego się mleka. Budyń mieszać aż zgęstnieje. Ostudzić. Margarynę utrzeć dodać zimny budyń - ucierać aż wszytko dokładnie się połączy. Warstwy: Biszkopt - dżem - pierniczki - masa - biszkopt - polewa
Forma o wymiarach 40 cm x 25 cm.
Forma o wymiarach 40 cm x 25 cm.