becia123

becia123

Starszy Kucharz
[Przepisów: 13]

Budyniowiec - ciasto budyniowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne ciasto budyniowe - budyniowiec. Jest on łatwy do przygotowania i smaczny.

Budyniowiec - ciasto budyniowe

Składniki:

Budyniowiec - ciasto budyniowe

 

Sposób przygotowania:

Budyniowiec - ciasto budyniowe
Utrzeć margarynę z cukrem pudrem, następnie dodać żółtka. Kolejno dodawać obie mąki z proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym. Na koniec dać ubitą pianę z białek. Połowę ciasta wyłożyć na blachę, na to dać pokrojone w plasterki jabłka, potem wylać wcześniej ugotowany budyń, ale gorący i nałożyć drugą część ciasta.Piec 50 min. w 180 stopniach. Posypać cukrem pudrem.
Smacznego!