justyna748

justyna748

Szef Kuchni
[Przepisów: 55]

Ciasto budyniowo-jabłkowe justyny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smak budyniu oraz rodzaj owoców można dowolnie zmieniać.

Ciasto budyniowo-jabłkowe justyny

Składniki:

Ciasto budyniowo-jabłkowe justyny

 

Sposób przygotowania:

Ciasto budyniowo-jabłkowe justyny
Utrzyj margarynę, jajka i szklankę cukru, dodawaj stopniowo mąki i proszek. Gdy ciasto będzie gotowe, wyłóż 3/4 ciasta na posmarowaną blachę. Na cieście ułóż obrane i pokrojone jabłka. Ugotuj budynie na mleku. Na jabłka wlej gorący budyń i przykryj pozostałym ciastem. Piecz ok. godziny w temperaturze 180 stopni C. Krój dopiero, gdy ostygnie. Smacznego!