Sposób przygotowania:
Ciasto "Cappuccino"
BISZKOPT: Białka oddzielamy od żółtek, po czym białka ubijamy na sztywną pianę. Do piany dodajemy cukier oraz żółtka i dalej ubijamy na puszystą pianę. Następnie wsypujemy mąkę, proszek budyniowy i proszek do pieczenia. Wszystko razem dokładnie mieszamy, po czym ciasto wylewamy do natłuszczonej i posypanej bułką tartą tortownicy (mniejszej). Pieczemy ok. 25 minut w temp. 180 stopni. Biszkopt studzimy i przekrawamy na dwa blaty. Następnie dżemem śliwkowym smarujemy jeden biszkopt i przykrywamy drugim. MASA CAPPUCCINO: 400 ml mleka zagotowujemy, a w 100 ml rozpuszczamy cappuccino, po czym wlewamy je do gotującego się mleka i doprowadzamy do wrzenia. Mocno chłodzimy w lodówce (jak przestygnie). Żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szklanki wrzącej wody. Do zimnego mlecznego cappuccino wsypujemy Śnieżki, śmietan fix oraz cukier puder i wszystko razem miksujemy na gęstą masę, po czym miksując dalej wlewamy żelatynę. Gotową masę wykładamy na wierzch biszkoptu. Na koniec ciasto posypujemy startą na tarce o drobnych oczkach czekoladą.