Sposób przygotowania:
Ciasto cappuccino
BISZKOPT Białka ubić na sztywno. Następnie dodać cukier i żółtka. Mąkę zmieszać z proszkiem do pieczenia i delikatnie wsypać do powstałej masy, lekko mieszając, tak by ciasto nie opadło. Dodać kakao. Wymieszać. Wylać na formę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia i piec w temperaturze 180*C przez 30-40 min. Po upieczeniu przekroić biszkopt na pół ( ja stosuję zwykłą nitkę krawiecką do tej czynności:) nożem nakrawam delikatnie rogi , a następnie 'przecinam' biszkopt nitką ciągnąć ją raz z jednej raz z drugiej strony) WKŁAD KOKOSOWY Białka ubić z cukrem, do powstałej gładkiej masy dodać kokos, proszek do pieczenia i delikatnie wymieszać. Wylać na formę wyłożoną papierem do pieczenia i piec na złoty kolor w temperaturze 180*C przez 30min. MASA Zmiksować mleko, cukier, mąkę, budyń, cukier waniliowy i żółtka. Z powstałej masy ugotować budyń. Masło utrzeć na puch, dodać wystudzony budyń, cappuccino i ucierać do uzyskania gładkiej jednolitej masy. Złożyć placek: biszkopt- masa- wkład kokosowy- masa- biszkopt- posmarować masą cienko wierzch i boki , posypać kokosem (ewentualnie startą na grubych oczkach gorzką czekoladą lub kakao)